Nieuws(brief)

Blijf op de hoogte met onze

Nieuws(brief)

Om ouders/verzorgers op de hoogte te houden van de ontwikkelingen en gebeurtenissen op onze school, wordt er elke 4 weken een nieuwsbrief gemaakt.

 

Wij houden onze ouders via Parro op de hoogte van alle nieuws en activiteiten.

Wisten jullie dat wij ook heel actief zijn op Facebook en Instagram? Hieronder een leuke impressie:

Kunstmaand
In de maand maart is het bij ons de traditie om een heuse Kunstmaand te organiseren. Ieder jaar is het weer een verrassing… wat voor thema hebben de juffen deze keer bedacht?

Dit jaar hebben wij ons laten inspireren door alles wat met duurzaamheid te maken heeft. Hoe gaaf is ‘t om kosteloos materiaal om te toveren tot Recycle-Art en dus van “niets naar iets” te mogen creëren? Wij zien ook een mooie kans om ons te verdiepen in duurzaamheid & welk steentje wij hieraan kunnen bijdragen. Bewustwording start al in de “community” van onze schoolomgeving. Vanaf heden scheiden wij dan ook ons afval in de klas. Wat doen jullie thuis aan duurzaamheid?
Een kijkje in de bovenbouw…
De bovenbouw is de afgelopen weken bezig geweest met de Vikingen. Leren over de Vikingen kan vanuit de boeken, maar je leert pas écht over de Vikingen als je in hun schoenen staat! Er komt namelijk heel wat bij kijken om een heuse Vikingboot te bouwen.

Deze uitdaging werd door onze toppers met beide handen aangepakt. Na het bestuderen van de Vikingboten, hebben ze zelf een ontwerp bedacht en getekend. Ze hebben een inventarisatie gemaakt van de benodigde materialen. Daarna zijn ze aan de slag gegaan om hun eigen schip te maken. En… wat zijn ze trots op het eindresultaat!
Vertelkastjes
Bij ons op school bieden wij een huiselijke omgeving. Overal staan plantjes, waar de kinderen met veel aandacht voor zorgen. Niet alleen in de lokalen werken de kinderen in een huiselijke sfeer, maar ook op de gang bieden wij gezellige plekjes om even te mogen verwonderen. Onze vertelkastjes zijn namelijk altijd weer een feestje om naar te kijken. De kleuters kijken met grote ogen naar de vrolijke tafereeltjes, de middenbouw bedenkt er een verhaal bij en de bovenbouw mag de kastjes inrichten.